söndag 19 januari 2014

Hundtäcke från Buster

(Den lila färgen är mer "fadd" i verkligheten. Mer åt det bruna hållet)

I fredags stressade jag förbi Sofo'r Pets på Söder för att köpa ett hundtäcke jag tittat ut tidigare. Det är av märket Buster som verkar göra bra grejer, men inte vara lika svindyra som Hurtta. Hurtta är typ ett "märke" och i en helt annan prisnivå - 600 spänn för ett vinterrtäcke. Wow.

Det är supersvårt att hitta ett täcke som sitter som en smäck på din vovve. Deras kroppar ser ju så olika ut. Detta Bustertäcke tyckte jag var OK. Jag fick knyta resåren som ska gå runt hundens bakben vilket gick på ett nafs. Då passade dem fint. Framdelen med spännet runt kroppen, kragen och dragkedjan framtill funkade också men hela täcket är egentligen för långt och trycker bort svansen som ska stå rakt upp.

Vi var ute på kvällspromenad nu och jag funderade på hur jag skulle sy till den för att täcket inte skulle behöva åka på sniskan. Men då upptäcker jag att remmen lossnat på ena sidan. Jag har haft täcket i två dagar! Suck...

(Snopet)


Svar ja på frågan om hundar verkligen behöver täcke. Det gäller inte alla, men Svea står och skakar så snart vi klivit utanför dörren. Det är klart hon inte pallar -10 grader med den där lilla 4-kiloskroppen.

Man måste inte gå omkring och tro att man är Paris Hilton för att man har täcke på sin hund. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar