torsdag 30 januari 2014

Fråga om rörkoppling

(Under hon)

Sebastian var här i måndags och kollade in förutsättningarna för att installera diskmaskinen. Jag hade redan varit hos järnaffären i Hökis och fått en massa info och instruktioner. Det verkade inte alls så klurigt att installera som jag trott - iaf inte med de förutsättningarna jag hade. Jag visade upp detta foto.

Däremot visade det sig att rören som går ned från blandaren är stela, hårda och inte det minsta flexibla. Grejen är att jag behöver komma in med en T-koppling mellan röret som sitter fast i huset och den som sitter fast i blandaren. T-kopplingen är cirka 5 cm längre än nuvarande koppling.
Min blandare ser inte mycket ut för världen, riktigt risig faktiskt. Men den är bra! Den har ett utdragbart handtag och man kan ställa om till dusch. Jag har inga planer på att byta den.

Därför är min fråga nu... Jag har ju en värmepistol (se inlägg här). Om man drar ut blandaren, kan man värma på rören och böja till dem? Sebastian som är rätt händig och kunnig kände sig inte trygg med mitt förslag, men jag menar: Det är ju det en värmepistol är till för - att böja rör som det ofta rinner vatten i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar