tisdag 23 oktober 2012

Marknaden just nu, lite nedåt

Kollar som vanligt en snabbis på Aftonbladet.se i mobilen och läser en av deras Min Ekonomi-artiklar som oftast är bra, men lika ofta ganska basic. Målgruppen är väl vanliga människor och inte hotshots i näringslivet.

Där berättar de idag lite om bostadsmarknaden och hur den ser ut just nu. Läs hela artikeln här.


Sammanfattningsvis för Stockholm och framförallt för bostadsrätter (kändes det som) är att det just nu är en nedåtgående trend, många objekt ute och priserna dalar. Det är alltså köparnas marknad och inte säljarnas. Funderar man på att sälja ska man dock passa på att göra det nu eftersom priserna väntas sjunka ännu mer.

Men... De allra flesta människor, som till exempel jag själv, brukar ju behöva en ny bostad när man sålt. Man säljer och köper alltså på samma marknad. Blir lite whatever för sådana som oss. Det allra viktigaste är att man gör ett riktigt jävla kap på den allra första bostaden för sedan är det som sagt samma marknad som man säljer och sedan köper på. Ja, såvida man inte ska utomlands eller väljer att hyra istället för att äga. Men det känns som ett specialfall och man verkar sällan be allmänheten att ta sådana här grejer i beaktning när man ger tips. Allt förenklas för mycket att råden blir rätt knasiga.

Hur som helst är det sjukt bra att ha lite koll på marknaden, men jag är sjukt nyfiken på vad som kommer att hända i januari! Har läget stabiliserats då, månne?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar